Van second opinion naar samen scoren

Met SEO, Google Ads en affiliate marketing

In 2020 kregen we een mailtje van Deurklinkenshop, naar aanleiding van onze goede referenties. Of we een second opinion wilden doen op de Google Ads. Sindsdien werken we structureel samen en pakken we nog meer op. Want met de sterk gestegen advertentiekosten is werken aan SEO niet langer alleen maar goed, maar hard nodig. Ondanks dat de kosten per klik veel hoger zijn geworden, haalden we een net conversiepercentage van 6% met Google Ads. Toch zien we dat adverteren steeds minder rendabel is. Daarom bouwen we door op stevige SEO met nieuwe categoriepagina’s. Bijkomend voordeel? Deurklinkenshop kan veel gerichter adverteren en zo de totale resultaten lekker opschroeven. Ontdek wat we voor ze doen!

Bij Hoysem zit je goed voor alles wat bij online marketing komt kijken. Eerlijk en kijkt kritisch naar alle kanalen die we inzetten. Enorm veel verstand van hun vakgebied. Tim

Stijgen met SEO

Meer bezoekers aan de deur

Welke kansen liet Deurklinkenshop liggen? Dat zochten we uit. Wat bleek? Er lag ruimte om de subcategorieën beter in te richten om meer bezoekers uit Google aan te trekken. We hebben daarbij gelet op relevante termen met hoge zoekvolumes en ontdekten daarin dat we deurklinken slimmer konden categoriseren in onder meer materiaal, sfeer en toepassing. Werkte dat? En of. Deurklinkenshop klopte bij ons aan met 294 topposities in Google; na ons werk staan ze met 767 termen in de top. Het aantal bezoekers is met 116% gegroeid en de totale opbrengst is met 92% gestegen. 

Google Ads

Delen is vermenigvuldigen

Google wordt steeds slimmer, dus we testen altijd alles. Zo ontdekten we dat dynamische campagnes goed presteerden en we in Google Shopping het budget slim konden verdelen over het assortiment. Naar producten met een hoge marge mag meer advertentiebudget dan naar die met minder marge. Ondanks dat de klikkosten zijn toegenomen, zijn de totale kosten nu gelijk met de opbrengsten gestegen. Met als resultaat: 93% meer omzet uit Google Ads voor Deurklinkenshop. Die strategie breiden we nu uit met meer budget en meer zoekwoorden. Maar dat is een open deur.

Affiliate marketing

Elke maand prijs

Met affiliate marketing betaal je alleen voor verkopen en vergroot je je bereik online. Dat merkt ook Deurklinkenshop. We promoten de webshop op andere websites en halen zo nieuwe bezoekers en klanten binnen. Gemiddeld levert dat Deurklinkenshop zo’n 400 conversies en € 35.000,- extra omzet per maand op. En dat voor slechts 8% commissie. Door een exclusief partnership met Webgains is Hoysem de grootste affiliate partner in e-commerce en daar profiteren onze klanten van, met de juiste publishers en beste deals.

Bekijk meer cases

Ontdek hoe én hoe hard andere bedrijven zijn gegroeid met Hoysem. Zijn we een match?

Jessica

Marketing strateeg

E-commerce marketing

Daag ons uit!

Partners zonder praatjes