Van Google Ads naar MAX e-commerce

Het hele pakket

Pets Gifts verkoopt meer dan 10.000 verschillende artikelen voor huisdieren en was in 2021 toe aan een vernieuwde webshop. En aan een ander bureau. Gelukkig kozen ze voor Hoysem. Want samen konden we de teruglopende resultaten in Google Ads stoppen. Met het opnieuw opbouwen van de advertentiecampagnes zijn de opbrengsten per verkoop (ROAS) in een half jaar verdubbeld. En bij succes volgt de rest, toch? Dus werken we nu met ons MAX e-commerce-pakket aan de hele online marketing voor Pets Gifts. Zo ziet dat eruit.

Geen uitdaging is Hoysem te veel. Dit merkten we al snel door minder kosten en meer resultaat (binnen 2 weken). Ik heb veel vertrouwen in wat de toekomst zal brengen. Edwin

Alles uit Google Ads

Elke cent presteert

Er was werk aan de webwinkel voor Pets Gifts: de Google Ads waren op een verkeerde manier gebouwd én werden niet beheerd. Hoysem stelde in twee weken orde op zaken. En nu? Nu halen we alles uit elke cent die Pets Gifts in advertising stopt. Dat doen we door slim te segmenteren. Zo gaat er bijvoorbeeld minder budget naar niet-winstgevende producten en meer budget naar de producten die wél winstgevend zijn. We verdelen het advertentiebudget zo goed mogelijk over vier segmenten en laten onze campagnes zo maximaal presteren.

Slimme Social Ads

De kortste weg

Als je gaat adverteren op social media, kun je de hele funnel bestrijken. Maar waarom zou je onnodig geld verspillen aan bekendheid en betrokkenheid als je meteen op conversie kunt sturen? Pets Gifts heeft een breed assortiment, maar met de juiste doelgroepsegmentatie, targeting en retargeting zetten we de kracht van social slim in. Met resultaat: voor elke euro die Pets Gifts erin stopt, komen er veertien uit.

Sterke SEO

Topposities en topprestaties

Vraag het ons en we laten het je graag zien: als Hoysem met SEO aan de slag gaat, laten we een stijgende lijn zien. Dat zien we ook bij Pets Gifts. Sinds onze samenwerking zijn we gegroeid van 281 naar 731 top 3-posities in Google. We ranken op de belangrijkste zoekwoorden in de markt met de hoogste zoekvolumes. Dat betekent dat het aantal dierenliefhebbers dat Pets Gifts bezoekt, is gegroeid met bijna 210%. Krijgen wij nu een aai over onze bol?

Affiliate marketing

Weinig kosten, veel omzet

Met affiliate marketing promoten we Pets Gifts op externe websites. Een voordelige manier om snel bekendheid op te bouwen en aan extra omzet uit nieuwe kanalen te werken. Elke maand laat tot nu toe dan ook een nette groei zien. Hoysem regelt het met Webgains: een ijzersterk affiliatenetwerk in meer dan 150 landen, met ruim 250.000 publishers. Zo komen er aan alle kanten nieuwe dierenvrienden bij voor Pets Gifts!

Een gloednieuwe webshop

Klaar voor conversie

In 2022 koos Pets Gifts voor het vernieuwen van de webshop. Het design was gedateerd en dat uitte zich onder meer in een achterblijvend conversiepercentage. Hoysem vernieuwde de look & feel, volgens de laatste inzichten in conversieoptimalisatie. Nu is het lekker binnenkomen voor bezoekers. En ook voor Pets Gifts: de conversieratio is verhoogd met 108%.

E-mailmarketing

Loyale klanten

Pets Gifts had in de loop der jaren al veel abonnees verwelkomd voor de nieuwsbrief, maar daar nog nooit iets mee gedaan. Moest het bedrijf daar eigenlijk wel iets mee? Eén test was voldoende om Pets Gifts te overtuigen én om meteen de kosten van het e-mailprogramma terug te verdienen. Samen bouwen we door met slimme automations die zorgen voor meer upsell en het terugwinnen van slapende klanten.

Bekijk meer cases

Ontdek hoe én hoe hard andere bedrijven zijn gegroeid met Hoysem. Zijn we een match?

Jessica

Marketing strateeg

E-commerce marketing

Daag ons uit!

Partners zonder praatjes