Alles voor de tuin

In één webshop

Je kunt je hele tuin in één keer bij elkaar shoppen op Tuinhuis & Veranda. Van je tuinhuis tot en met de sierbestrating. De eigenaar begon zijn business met een WordPress-website, maar al snel vroeg het uitgebreide assortiment met meer dan 300 items om een webshop. Hoysem verzorgde de hele migratie van WordPress naar Lightspeed en greep die gelegenheid meteen aan om het logo en de huisstijl te vernieuwen. Zo was Tuinhuis & Veranda zomerklaar en kon het online-marketingfeest beginnen.

Van het ontwikkelen van een nieuwe webshop tot SEO, Google Ads en Facebook. Hoysem doet het allemaal waardoor wij onze business flink hebben kunnen laten groeien! Harold

Strategisch met SEO

Snel scoren, structureel groeien

Tuinhuis & Veranda was een nieuwe speler op de markt toen ze bij ons aanklopten. Voor de zoekmachine optimalisatie moesten we daarom slim te werk gaan. We focusten ons eerst op geclusterde longtail-zoekwoorden met voldoende volume en weinig concurrentie, zodat we snel meer verkeer naar de webshop trokken. Ondertussen bouwden we aan meer traffic op het hoofd zoekwoord ‘tuinhuis’. We lieten de webshop zo groeien van 13 naar 79 top 3-posities in Google – en de bezoekersaantallen groeien nog steeds. En dat met concurrentie van de grote namen (met dito budgetten).

Google Ads

Zonder waste

Tuinhuis & Veranda moet het niet hebben van directe conversie in de shop, daar zijn de producten te duur voor. De doelen zijn gericht op een offerte aanvragen, zelf je tuinhuis samenstellen en een bezoek aan de showroom brengen. Dat vraagt om slimme Google Ads. Gericht op de juiste doelgroep, interesses en locatie. Hoysem zet het budget voor zoek- en display advertenties zo in, dat het alleen wordt besteed aan nuttige leads voor Tuinhuis & Veranda.

Social Ads

Interessant en relevant

Ook onze advertenties op Facebook en Instagram schoten raak door scherpe targeting op interesses en locatie. Van tuinbouw en houtbouw tot tuincentrum en overkapping: elke geïnteresseerde scroller die binnen een straal van X kilometer van de showroom woont, kreeg een ad in zijn timeline. Zo bouwden we aan naamsbekendheid én relevante klanten die hun tuin op willen pimpen bij Tuinhuis & Veranda.

Webshop op Lightspeed

Klaar voor elk seizoen

Hoysem zette de website over op het e-commerceplatform van Lightspeed. Als partner weten we precies hoe we de kracht van Lightspeed in moeten zetten om het maximale voor klanten uit het web te halen. Het platform is met zijn snelle laadtijden en gebruiksvriendelijkheid ideaal voor klanten én voor online marketingsucces. Of het bedrijf nu in een hittegolf zit of in de vrieskou, op deze webshop kunnen ze rekenen.

Bekijk meer cases

Ontdek hoe én hoe hard andere bedrijven zijn gegroeid met Hoysem. Zijn we een match?

Jessica

Marketing strateeg

E-commerce marketing

Daag ons uit!

Partners zonder praatjes