De keyword density checker van Hoysem

Niet te weinig, niet te veel

Schrijf je content voor zoekmachines? Dan weet je dat je zoekwoord op een goede manier in je SEO-tekst moet voorkomen. Niet te weinig, niet te veel. Maar hoe ontdek je nou wat de dichtheid van de zoekwoorden in je tekst is? Maak kennis met de keyword density checker van Hoysem. Daarmee check je het zelf simpel in 3 stappen. Makkelijk! Vooral als je teksten van duizenden woorden hebt of als je je focust op meerdere zoekwoorden. Vul ‘m in, dan zie je meteen hoe vaak jouw zoekwoorden voorkomen in je tekst en kun je voorkomen dat je jouw tekst over-optimaliseert.

Hoe werkt de online keyword density checker?

In 3 stappen weet je het

Je gebruikt de tool supersimpel. Vul in het eerste veld de tekst in waarvan je de zoekwoorddichtheid wilt controleren. Vul in het tweede veld de zoekwoorden in die je in de tekst hebt verwerkt – op elke regel een nieuw zoekwoord. Klaar! Je ziet meteen hoe vaak jouw zoekwoorden voorkomen in de tekst die je hebt geschreven en welke keyword density daarbij hoort, op twee decimalen nauwkeurig. Nu weet je of je de zoekwoorddichtheid moet verhogen of verlagen. Wil je alleen de keyword density van ‘exacte woorden’ weten? Klik dan die optie nog aan. Zo sluit je eventuele samenstellingen uit.

Wat is de optimale zoekwoorddichtheid?

Onder- en overoptimalisatie

Wat is de optimale zoekwoorddichtheid? Daarover zijn de meningen verdeeld. Waar sommige SEO-copywriters een maximale keyword density van 1% aanhouden, richten andere tekstschrijvers zich op een zoekwoorddichtheid van tussen de 2% en 3%. Er is dan ook geen duidelijke vuistregel voor. Het allerbelangrijkst: schrijf je SEO-teksten op een natuurlijke manier. Google ziet namelijk dat je een tekst hebt over-geoptimaliseerd als een zoekwoord té vaak en op een onlogische manier in een tekst voorkomt. Dat heet ‘keyword-stuffing’ en als je pech hebt krijg je daarvoor een penalty aan je broek – met alle gevolgen daarvan voor je rankings in Google.

Tip: schrijf natuurlijke teksten die meerwaarde hebben voor je lezer. Natuurlijk mogen de zoekwoorden waar je op gevonden wil worden daar regelmatig in voorkomen, zolang de leesbaarheid van je tekst goed blijft. En check je teksten met de keyword checker van Hoysem, dan weet je het zeker. Succes!

Eerlijke online marketing

Zoals het hoort

Zonde hè? Als de resultaten van je online marketing je wéér teleurstellen. Ligt het aan je eigen verwachtingen? Of aan je huidige online marketing bureau? Eén ding is zeker. Je bent er klaar mee. Tijd voor het echte werk. Want als echt bedrijf wil je ook echte online marketing. Zonder bullsh*t, mét eerlijk advies. Je weet dat eerlijk ook hard kan zijn. Anders. Af en toe zelfs een ‘nee’. Maar je weet ook dat eerlijkheid je niet weer teleurstelt. Want eerlijkheid duurt het langst en scoort het hoogst.

Flexibele contracten

Eerlijke tarieven

Transparante werkwijze

10+ jaar ervaring

Hoysem scoort niet
voor niets een:

VoerOnline
Sleepfast
Motorcycles United
Megadump
Hotspot Titanium
Herbalife
Furnea
Fleurdirect
Deurklinkenshop
Daelmans
Condoom Anoniem
Buurman & Buurman
Boozyshop
Betondingen
Beachim
Barefoot & More

Jessica

Marketing strateeg

Eerlijke online marketing

Daag ons uit!

Partners zonder praatjes