De keyword density checker van Hoysem

Wij halen alles uit de kast, zodat jij alles uit je SEO haalt!

Maak kennis met de keyword density checker van Hoysem. Iedereen die zich bezighoudt met het schrijven content zal weten dat het belangrijk is om het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden op een juiste manier in je SEO-tekst te verwerken. Toch is zelf achterhalen van de zoekwoorddichtheid in een tekst niet altijd even handig en voornamelijk niet wanneer het gaat om teksten van duizenden woorden of wanneer je je focust op meerdere zoekwoorden.

In dit geval biedt de online keyword density checker van Hoysem dan ook zeker uitkomst, aangezien het binnen een handomdraai mogelijk wordt om de zoekwoorddichtheid binnen jouw tekst te achterhalen. Je ziet direct hoe vaak jouw zoekwoorden voorkomen in de tekst, waardoor je zeker weet dat je jouw tekst niet over-optimaliseert.

Hoe werkt onze online keyword density checker?

Investeer in SEO voor nu en straks

Gebruikmaken van de bovenstaande tool is eenvoudig en spreekt eigenlijk voor zich. In de bovenste ‘tekstkolom’ voer je de tekst in waarvan je de zoekwoorddichtheid wilt controleren. In de tweede kolom vul je vervolgens per regel de zoekwoorden in die je in de tekst hebt verwerkt. Je ziet direct hoe vaak jouw zoekwoord(en) voorkomt in de tekst die je hebt geschreven en ook de keyword density wordt op twee decimalen nauwkeurig weergeven. Op basis van deze uitkomst kan je de zoekwoorddichtheid verhogen óf natuurlijk verlagen. Daarnaast is het mogelijk om enkel en alleen de keyword density van ‘exacte woorden’ te controleren binnen de tekst en hierdoor kan je eventuele samenstellingen uitsluiten.

Wat is de optimale zoekwoorddichtheid?

Investeer in SEO voor nu en straks

De meningen over de optimale zoekwoorddichtheid zijn verdeeld. Waar sommigen copywriters een maximale keyword density van 1% aanhouden, richten andere tekstschrijvers zich op een zoekwoorddichtheid van tussen de 2% en 3%. Er bestaat hier dan ook geen vuistregel voor, maar het allerbelangrijkste blijft dat je ervoor zorgt dat jouw teksten op een natuurlijke wijze geschreven zijn. Google ziet namelijk dat je een tekst aan het over-optimaliseren bent wanneer een zoekwoord té vaak en op een onlogische wijze in een tekst wordt verwerkt. Dit wordt ook wel ‘keyword-stuffing’ genoemd en dit kan je juist weer een penalty opleveren binnen de rankings van Google.

Vandaag de dag moet er dan ook worden uitgegaan van het schrijven van natuurlijke teksten die daadwerkelijk een meerwaarde bieden voor de lezer, maar natuurlijk mogen de zoekwoorden waar je op gevonden hier wel regelmatig in voor komen, zo lang het de leesbaarheid van de tekst niet op een negatieve manier beïnvloedt. Met de keyword checker van Hoysem is dit op een eenvoudige wijze te controleren.

Eerlijke online marketing

Zoals het hoort

Zonde hè? Als de resultaten van je online marketing je wéér teleurstellen. Ligt het aan je eigen verwachtingen? Of aan je huidige online marketing bureau? Eén ding is zeker. Je bent er klaar mee. Tijd voor het echte werk. Want als echt bedrijf wil je ook echte online marketing. Zonder bullsh*t, mét eerlijk advies. Je weet dat eerlijk ook hard kan zijn. Anders. Af en toe zelfs een ‘nee’. Maar je weet ook dat eerlijkheid je niet weer teleurstelt. Want eerlijkheid duurt het langst en scoort het hoogst.

Flexibele contracten

Eerlijke tarieven

Transparante werkwijze

10+ jaar ervaring

Hoysem scoort niet
voor niets een:

VoerOnline
Sleepfast
Motorcycles United
Megadump
Hotspot Titanium
Herbalife
Furnea
Fleurdirect
Deurklinkenshop
Daelmans
Condoom Anoniem
Buurman & Buurman
Boozyshop
Betondingen
Beachim
Barefoot & More

Jessica

Marketing strateeg

Eerlijke online marketing

Daag ons uit!

Partners zonder praatjes